Επιστροφή στα τρέχοντα θέματα

Πολλοί αυτές τις μέρες αναφέρονται στο δημοψήφισμα ως άστοχο και επικαλούνται κυρίως το εξής:


Η πρόταση που θέτει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα λέει ότι ο ΦΠΑ είναι στο 23% στα ξενοδοχεία και την εστίαση, ενώ οι Θεσμοί μας είχαν δώσει τελικά πρόταση βελτιωμένη με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στα παλιά επίπεδα και μόνο στην εστίαση με 23%.
Ότι δηλαδή η κυβέρνηση πάει σε δημοψήφισμα χωρίς να γνωρίζει ούτε την βελτιωμένη πρόταση των θεσμών.
Αυτά μεταδίδουν τα ΜΜΕ ιδίως τα εκφράζοντα το οικονομικό λόμπι της χώρας- αποσιωπώντας ανερυθρίαστα την αλήθεια και εμπαίζοντάς μας ασυστόλως.
Δεν ξέρω αν πρέπει να πώ σε οποιονδήποτε να ψηφίσει ναι ή όχι.
Ξέρω όμως ότι οι Θεσμοί (που πάντα εντίμως διαπραγματεύονται), αφαίρεσαν το 23% από τα ξενοδοχεία αμέσως μόλις άκουσαν για δημοψήφισμα, προκειμένου να παρουσιάσουν την κυβέρνηση αφερέγγυα. (και τα ευαίσθητα ΜΜΕ το απέκρυψαν).
Ξέρω ότι οι θεσμοί με πρώτο τον σοϊμπλε- ανερυθρίαστα λένε ότι δεν μπορούμε να συζητάμε με αυτή την κυβέρνηση.
Δεν μπορούν να συζητάνε λοιπόν με την κυβέρνηση που οι ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν, αλλά απαιτούν να συζητάνε με κυβέρνηση των Ελλήνων που αυτοί επιθυμούν.
Αν αυτό δεν είναι ευθεία προσβολή του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας, τότε ποιο είναι?
Ξέρω λοιπόν ότι το ΝΑΙ δεν σημαίνει ναι σε αυτά τα μέτρα, αλλά ναι σε αυτή την πολιτική, σε αυτό το ήθος με το οποίο μας αντιμετωπίζουν οι θεσμοί, σε αυτή την διαιώνιση επιβίωσης στην εξαθλίωση και με δανικά και μόνιμης διακυβέρνησης της χώρας από θεσμούς που ευθέως αμφισβητούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Ξέρω ακόμη ότι το ΌΧΙ σημαίνει πως σας καταλάβαμε κύριοι μη κρύβεστε.
Δεν ξέρω βέβαια τι θα το κάνει αυτό το όχι η κυβέρνηση και αν έχει σχέδιο για την αξιοποίησή του.
Πολύ δε περισσότερο όταν η ίδια αυτή κυβέρνηση πρό εβδομάδων έδωσε γή και ύδωρ στους δανειστές με προσφορά μέτρων 8 δίς.
Με θλίβει, αλλά θα το πνίξω γιατί με θλίβει πολύ περισσότερο (με τρομάζει θα έλεγα) η αυθάδεια και η ανθρωποφάγος διάθεση των θεσμών.
Σίγουρα όμως το Όχι δεν θα κάνει τους θεσμούς να αλλάξουν πολιτική και να γίνουν δημοκράτες και στοργικοί.
Θα κάνει όμως πιθανόν πολλούς λαούς να αναλογιστούν το τι πραγματικά συμβαίνει.
Θα κάνει ίσως και τους έλληνες υπερήφανους.

Εμένα πάντως θα με κάνει να κοιτάζω τον καθρέφτη και να μη ντρέπομαι, σκεπτόμενος ότι είπα ναι στην αυθάδεια του κάθε σόϊμπλε, στην καταπάτηση της δημοκρατικής μου άποψης, στην εξαθλίωση των τρεχουσών γενεών της πατρίδας μου.