Επιστροφή στα τρέχοντα θέματα

Όμορφη Δικαιοσύνη: Εμπιστευτείτε την

 

Για την πρό ημερών στα Χανιά φασιστική επίθεση και σωματική βλάβη παρ ολίγον θανατηφόρα- εναντίον του συναδέλφου, γιατρού κ. Δ. Μακρέα από φασιστοειδή της Κρήτης μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες που τους προπηλάκισαν οι ίδιοι πριν, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αντιρατσιστική του ιδεολογία- το δικαστήριο τούτες τις μέρες καταδίκασε τους 2 από τους τρείς (ο τρίτος δεν αποδείχτηκε ότι συμμετείχε) σε 4 χρόνια εφέσιμη ποινή.

 

Το αξιοσημείωτο κατ εμέ είναι ότι:

1ον: Το Βίντεο που υπάρχει δείχνει ξεκάθαρα τα γεγονότα. Και όμως και παρά την θέση του εισαγγελέα- το βίντεο δεν έγινε αποδεχτό στο δικαστήριο από τον πρόεδρό του.

Ένα βίντεο, που δείχνει ξεκάθαρα την ανθρωποκτόνο πρόθεση των επιτιθεμένων, αγνοείται και γίνονται δεκτοί οι ισχυρισμοί που μπορούν να διαμορφώνονται όπως βολεύει τον καθ έναν. ΩΡΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

2ον: Οι κατηγορούμενοι δεν παρευρίσκονται στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Προτίμησαν δηλαδή να μην είναι εκεί, μη τυχόν και μπερδευτούν και δεν τα πούν καλά και αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Προτιμούν να τα πούν γι αυτούς οι δικηγόροι που μπορούν να τα λειάνουν έτσι που να φαίνονται πιο ανθρώπινα και αθώα και να καθαρίσουν με την ελάχιστη δυνατή ποινή.

Και έχουμε ένα δικαστήριο που, αν και μπορούν να παρίστανται οι δικαζόμενοι, αν και μπορεί να διατάξει την προσαγωγή τους, δεν έχει πρόβλημα να κάνει απουσία τους τη δίκη. ΩΡΑΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Και έχεις παράλληλα πληθώρα άνανδρων επιθέσεων σε υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου τομέα, που  (αν δεν είναι το θύμα έγχρωμος για να παίξουμε το παιχνίδι του αντιρατσιστή, γιατί το τι εστί αντιρατσιστής το απέδειξε ο φίλος Μακρέας με τις πράξεις του) το θεωρούμε σχεδόν φυσιολογικό και σφυρίζουμε αδιάφορα με σιγόντο τον υπουργό υγείας να τραγουδά κατανοώ την ανάγκη εκτόνωσης των καταπιεσμένων από την κρίση πολιτών. Κάτι σαν δημόσιος σάκος του μπόξ δηλαδή.

 

Προσωπικά με όλα αυτά και άλλα που έχουμε δεί τον τελευταίο καιρό- δεν αισθάνομαι και πολύ εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, όσο αυθάδες ή ανατρεπτικό και αν ακούγεται.

 

 

Σημειώνεται ότι το βίντεο από την επίθεση στον Δημήτρη Μακρέα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων, απορρίφθηκε ως αποδεικτικό υλικό από τον πρόεδρο του δικαστηρίου παρά τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χωρίς την παρουσία των τριών νεαρών, που είχαν εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους τους.