Επιστροφή στα τρέχοντα θέματα

Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι

Στην Ελλάδα όλοι είμαστε ίσοι, στον καιρό των παχιών, αλλά και των ισχνών αγελάδων.
Έτσι νομίζουμε. Όμως κάποιοι φαίνεται πως κάποιους τους βλέπουν για πιο ίσιους.

Προ καιρού είχα σχολιάσει το γεγονός ότι αποφασίστηκε η αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων των Δικαστών και των Ενστόλων, με το σκεπτικό να μην αποσπώνται από την υψηλής ευθύνης δουλειά τους με τα βιωτικά. Λες και οι γιατροί ΕΣΥ π.χ. δεν κάνουν υψηλών απαιτήσεων δουλειά και δεν επηρεάστηκαν σε αυτή από την πτωχοποίησή τους. Όπως και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι.
Πολλοί μάλιστα βουλευτές τότε είχαν βάλει και κόκκινες γραμμές, λές και εκλέγονται μόνο από αυτές τις ομάδες και όχι από όλους τους δεινοπαθούντες έλληνες.

Τώρα βρέθηκαν και άλλοι πιο ίσοι. Πρόκειται για τους απολυμένους των ΜΜΕ για τους οποίους προβλέφτηκε πρόσφατα βοήθεια 8,7 εκατομμυρίων ευρώ για 1,633 άτομα από την ΕΕ (Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση) με το σκεπτικό της απώλειας των θέσεών τους λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.
Το αίτημα μάλιστα είχε υποβληθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση
Η αρμόδια επίτροπος, αιτιολογώντας την ανάγκη αυτής της χρηματοδότησης αναφέρει πως Οι Έλληνες εργαζόμενοι περνούν μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να τους βοηθήσουμε.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους λοιπόν. Και πώς γίνεται αυτοί οι Έλληνες εργαζόμενοι να είναι στην σχεδιαζόμενη βοήθεια 1.633? Αυτοί είναι όλοι? Και πώς τότε έχει εκτιναχθεί η ανεργία τόσο? Τα τόσα εκατομμύρια ανέργων, πώς χωράνε στο 1.633?

Αλά ξέχασα. Και αυτή τη φορά, όπως πριν με τους ενστόλους και τους δικαστικούς, κάποιοι είναι πιο ίσοι έναντι της δημοκρατίας και πρέπει σε αυτούς να εστιάσουμε ότι περνούν δύσκολη περίοδο και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα να τους βοηθήσουμε.
Μόνο αυτούς.
Η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία που μαραζώνει δεν έχει και τόσο αξία. Είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Δεν εκπροσωπείται από ισχυρά μπλοκς, ούτε έχει νταραβέρια με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. (Και να μη ξεχάσω: Ούτε φοράει γραβάτα !!). Οπότε, τι κι αν δεινοπαθεί? Από ότι φαίνεται, η αξιοπρεπής διαβίωση είναι πολυτέλεια των κρατούντων και όχι πάσας ψυχής ζώσας, με βάση τις αρχές τις παγκοσμιοποίησης. Της δημοκρατίας όμως?

Ως τώρα είχαμε δει δείγματα της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Δες τε τώρα και τα ανάλογα δείγματα της δημοκρατίας στην Ευρώπη των λαών που ως λαό αναγνωρίζει μόνο μεμονωμένες ομάδες και δή αυτές που έχουν πάρε δώσε με τα κέντρα λήψης αποφάσεων..
Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Υ.Γ. Προς θεού. Δεν έχω τίποτε με τους απολυμένους των ΜΜΕ. Δεν δέχομαι όμως ότι ο δικός τους πόνος είναι πιο πόνος από τον πόνο τόσων εκατομμυρίων ανέργων.