Επιστροφή στα Τρέχοντα Θέματα

Οι αδικίες στις αποδοχές των δικαστικών αποκαθίστανται έπειτα από δικαστική απόφαση !! Καλά κάνουν βεβαίως. Όμως το να βλογάμε μόνο τα γένια μας, εγείρει θέμα ηθικής τάξης.
Κάποιοι βουλευτές απειλούν ότι, αν δεν αποκατασταθούν και οι αποδοχές των ενστόλων δεν θα ψηφίσουν σχετικές διατάξεις.
Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άκρα του τάφου σιωπή !!! Κάποιοι βουλευτές φαίνεται δεν εκλέγονται από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων !!!
Ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων λοιπόν που απορρέει από τα μνημόνια, είναι δίκαια για όλους, εκτός από όσους έχουν το μαχαίρι και τον μπάρμπα στην Κορώνη.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού που πρέπει με την φτωχοποίησή τους να σώσουν την ελληνική οικονομία. Όχι όμως όλοι οι έλληνες. Μόνο οι κατώτεροι.
Αυτό λέγεται δημοκρατία και δικαιοσύνη !!!
Το δε σκεπτικό καλές αμοιβές για να μην είναι ευάλωτοι σε δωροδοκίες, .. .. για να έχουν αποδεκτό επίπεδο διαβίωσης για να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους .. .. ισχύει μόνο γι αυτούς. !! Οι γιατροί του ΕΣΥ π.χ. μπορούν να ψωφοζωούν. Έστω και ψωφοζωούντες, αυτοί μπορούν να αντιστέκονται στη δωροδοκία, μπορούν να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους. Γι αυτούς και τόσες άλλες κατηγορίες εργαζομένων που συν-εκθλίφτηκαν με τα μνημόνια- δεν ισχύουν οι παραπάνω δυσκολίες αν αμείβονται σαν είλωτες. Είναι από άλλη πάστα. Αυτά ισχύουν μόνο για τους προύχοντες των οποίων το χνώτο έχει άλλο άρωμα και η πορδή τους είναι εύοσμος και όχι μπόχα !! Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Τώρα το μαθαίνω και εγώ από τις εξελίξεις!!
Αλήθεια γιατί επιμένουμε να λέμε ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε ισονομία και δημοκρατία? (ο δήμος ή οι κάστες κρατούν?)
Δεν είναι ένα κρύο αστείο και άχαρο ανέκδοτο?